Pişmiş toprak cepheli asimetrik kampüs

YORUM YAZIN 0
476
Pişmiş toprak cepheli kampüs binası
Yazıyı paylaşın | Paylaşmak güzeldir, bilgiyi çoğaltır.

Pişmiş toprak cepheli kampüs binası, öğrencilerNottingham Üniversitesi Jubilee kampüsü için tasarlanan binalar, maksimum görsel etki sağlamak için kırmızıdan kahverengiye uzanan renklerde tuğlalar ile kaplı.

Nottingham Üniversitesi, İngiltere’deki üniversiteler arasında deniz aşırı öğrenci sayıları açısından beşinci sırada yer alıyor. Üniversite, küresel eğitim pazarından gelecek yatırımları çekmek amacıyla kampüs binalarına sembol olabilecek mimari tasarımlar eklemek istedi. Jubilee kampüsü de bu genişleme ve yenileme çalışmaları sırasında inşa edildi.

Pişmiş toprak cepheli kampüs binası, genel görünümMake Mimarlık tarafından tasarlanan üç yeni binadan ikisi doğal yer şekillerini referans alıyor. Peyzajdan çıkan bir görünüm yaratmak için cepheleri kırmızı ve kahverengi tuğlalarla kaplanan yapılar, dinamik bir görünüm sergiliyor. Çeşitli renklerde pişirilen ve rastgele bir şekilde yerleştirilen toprak kaplamalar yeryüzünün jeolojik katmanlarını simgeliyor.

Pişmiş toprak cepheli kampüs binası, panoramik görünümÜçüncü bina ise çinko ile kaplı. Diğer iki binanın çok renkli görüntüsünün aksine, kampüs için ayırt edici bir odak noktası yaratarak yeni bir kimlik oluşturuyor.

Binaların yapımında ekolojik özellikler de göz ardı edilmemiş. Isıtma ve soğutma yüklerini azaltan yüksek performanslı cepheleri sayesinde üç bina da son derece enerji tasarruflu. Bir dizi ısı pompası, yakında bulunan göldeki enerjiyi, kapalı döngü sistemi ile yazları soğutmak, kışları ise ısıtmak için kullanıyor.

Fotoğraflar: makearchitects.com

Yazıyı paylaşın | Paylaşmak güzeldir, bilgiyi çoğaltır.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın!
Lütfen isminizi yazın